Серията „Шипкова наслада“ и съюзника на красотата – маслото от шипки.

Известно със своите антиоксидантни и успокояващи свойства, както и с концентрацията на витамини и минерали, шипковото масло е било популярно още в Древен Египет. Освен с благотворното си въздействие върху кожата, то отдавна е признато и като лек срещу настинки и е използвано от римляните, маите и американските индианци. Съюзник на красотата и здравето, стар колкото света, но който отново е в центъра на нашето внимание със специалната серия „Шипкова наслада“. И не случайно името на марката Kanina Cosmetics се асоциира индиректно именно с това великолепно растение Rosa canina.

Ето и някои причини, поради които участва във почти всеки крем на Kanina Cosmetics:

Защитно. Особено срещу петна. Антиоксидантите в маслото от дива роза се борят със свободните радикали, които причиняват увреждане от слънцето. Витамин А, заедно с основните мастни киселини в маслото, помагат за подобряване на тонуса, текстурата и пигментацията на кожата.

Подмладяващо. Тази полза идва от антиоксидантите и способността на маслото да прониква в дълбоките слоеве на кожата, а витамините С и А стимулират производството на колаген.

Оздравяващо. Помога при екзема и белези от акне. Есенциалните мастни киселини в маслото от шипка (линолова киселина, омега-6 мастна киселина) намаляват ефекта от екзема и белези, като същевременно подобряват регенерацията на кожата.

Хидратиращо. Благодарение на естествените си свойства и главно на витамин А, маслото от шипка насърчава хидратацията на кожата. Класифицирано като сухо масло, то се абсорбира бързо в кожата, като осигурява дълбока хидратация и успокоява сърбящата суха кожа.

Благодарение на неговите чудодейни свойства кожата на лицето остава добре хидратирана, еластична, с по-равномерен тен и приятен естествен блясък.

Подхранва, регенерира и тонизира!

Шипковото масло носи истински тласък на сияние и блясък за кожата на лицето.

Подарете си го с кремовете на Kanina Cosmetics.