Маслото от Моринга и неговите ползи в областта на козметиката

Извлечено от маслените семена на дървото Moringa oleifera, ползите на тропическото маслото от моринга за нашата кожа, коса и здраве като цяло са безбройни. Не случайно го наричат „чудодейно“ и затова не случайно сега е добавено в състава на крема за лице „ Шипка и слез“, подходящ за сухата и зряла кожа на лицето.

Малко исторически данни.

Произходът на маслото от Моринга е Индия, но расте в региони като Африка, Азия, Южна Америка, чийто климат е субтропичен. Почти всички негови части съдържат хранителни и терапевтични добродетели. Затова в Индия отдавна се използва като лечебно растение за лечение на изключително много заболявания. Още египтяните използвали маслото му, за да се предпазят от слънчевите изгаряния в пустинята. Римляните и гърците пък успешно го включвали в своите ритуали за грижата и поддържане на красота си.

Днес употребата му не се ограничава до направата на хранителни добавки, които помагат срещу диабет, сърдечни заболявания, наднормено тегло и други. Поради многобройните си качества, маслото все повече се използва в козметичната индустрия.

Ето и някои от ползите му за кожата на лицето:

  • Заздравяващо. Той е снабдено с олеинова и мононенаситена мастна киселина от семейството на омега 9. Съдържа и редки мастни киселини, минерали, протеини и витамини. Тези компоненти позволяват на това масло да се бори срещу кожни инфекции и алергични реакции, да възстановява увредените клетки.
  • Подмладяващо. Неговите хранителни вещества с антиоксидантни свойства стимулират епидермалните клетки, предпазват кожата срещу действието на свободните радикали. Витамините А и В също помагат на маслото от Моринга да намали бръчките и да запълни фините линии, като допринася за по-младежкия вид на лицето. Засилва еластичността на тъканите на кожата.
  • Хидратиращо. Маслото от Моринга е 40% мононенаситени мастни киселини, като 70% от тях е олеинова киселина. Това означава, че е добър овлажнител и полезен за сухата и чувствителна кожа. Той заключва влагата, без да е прекалено тежко и е с високо съдържание на антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали. Колкото повече антиоксиданти, толкова по-здрава бариера на кожата.
  • Антибактериално. Има антибактериални и противогъбични свойства, което го прави много ефективно срещу кожни заболявания като псориазис, екзема и всякакъв вид дразнене на кожата. Изтрива петна от акне, избледнява стриите. Омекотява кожата, позволявайки и да възвърне комфорта и жизнеността си. Успешно се справя с кожни проблеми като пигментация, фини линии и бръчки и дори склонна към акне кожа.
  • Балансиращо. Маслото от Моринга също е подобно на маслото, естествено произведено от кожата ни, което означава, че може да помогне за балансиране и подхранване на всички типове кожа, без да ги омазнява.

  • Почистващо. Мастните киселини, съдържащи се в него, особено олеиновата киселина, го правят подходящо за почистване на лицето.

Източник на величие в грижата за кожата!

Насладете се на великолепните му ползи с крема за лице „Шипка и слез“.