Цветните екстракти и техните ползи в новата линия кремове на Kanina Cosmetics

Красиви и нежни, цветята в природата отдавна се използват като начин за лечение на често срещани заболявания, а тяхната опростената възстановителна сила в грижите за красотата на кожата остава ненадмината.

Освен с привлекателния си аромат, цветята притежават разнообразни свойства, които лекуват, изсветляват, предпазват, овлажняват и тонизират. Екстрактите от тях съдържат витамини и антиоксиданти, които почистват и изглаждат кожата, помагат в борбата с ранните признаци на стареене и увреждане на свободните радикали.

Най-лесният начин да се насладим на ползите от цветята е като използваме продукти, които са специално формулирани с флорални екстракти.

Ето и списък на екстрактите от цветя, които съм вложила в новите кремове:

Орхидея

Венчелисчетата на това красиво растение отдавна са намерили приложение в Азия, поради своите регенериращи и укрепващи кожата свойства. Екстрактът от тях е силен антиоксидант, който стимулира производството на колаген,подобрява еластичността и, коригира видимите бръчки. Той предпазва кожата от стресовите фактори на околната среда, като я хидратира и обновява.

Вишнев цвят

Седейки на пролет под вишнево дърво във ветровит ден, ще изпитаме дъжд от венчелистчета от вишневи цветове, чувствайки се сякаш сме в сюрреалистична приказка. Приказни са и ползите от вишневия екстракт. С изключително високо съдържание на антиоксиданти, той спомага за възстановяването на естествените бариери на кожата и насърчава гладкостта и еластичността и. Притежава мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за заздравяване и успокояване на раздразнената кожа.

Цвят от водна бяла лилия

Ползите от нежната красота на това растение далеч надхвърлят външния му вид. Исторически символ на чистота и целомъдрие, бялата водна лилия притежава успокояващи и противовъзпалителни свойства. Екстрактът от цветето облекчава кожни обриви, рани, изгаряния, като същевременно насърчава регенерирането на кожата. Уникалната му комбинация от съединения спомагат за поддържане на равномерния тен на кожата, която остава мека, хидратирана и блестяща.

Белотата и красотата са във всеки един крем. Насладете им се!

Снимки – личен архив.